Sportfysiotherapie Harderwijk

Wat is Sportfysiotherapie ?

Bij de term sportfysiotherapie wordt in eerste instantie gedacht aan het behandelen van sportblessures. De sportfysiotherapeut doet echter veel meer dan dit alleen

Sportrevalidatie richt zich op fysiotherapie bij (top)sporters. Dit kan een revalidatie zijn nadat je een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten zoals bijvoorbeeld: achillespees klachten, enkelklachten, rugklachten, voorste kruisband operatie, meniscusoperatie en andere operaties.

Naast de behandeling van sportblessures, kunt u ook terecht voor adviezen om sportblessures te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan een juiste trainingsopbouw of sportadvies.

Niet alleen (top)sporters kunnen terecht bij de sportfysiotherapeut. Ook mensen die om wat voor reden dan ook moeten gaan trainen, zijn bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres. Bijvoorbeeld om ‘sportfit’ te worden na een blessure of na rugklachten. Of ter conditieverbetering bij een aandoening, zoals het fit worden bij longaandoeningen of het herstel na een operatie.

Kennis van de sport is van essentieel belang om het mechanisme achter de blessure te begrijpen en zodoende een goed behandelplan te kunnen opstellen.

Scroll naar top