Hoofdpijn

Negentig procent van de mensen heeft wel is last van hoofdpijn. Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn die het dagelijks functioneren behoorlijk kunnen belemmeren. Onze therapeuten kunnen verlichting bieden bij verschillende soorten hoofdpijn, zoals spierspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine.

Oorzaken hoofdpijn

Hoofdpijn kan ontstaan door veel verschillende oorzaken. Hoofdpijn kan onder andere ontstaan vanuit spieren, stress, overbelasting, lichaamshouding etc.

Onze fysiotherapeut gaat samen met u opzoek naar de oorzaak van de klacht, waarna de therapeut een persoonlijk behandelplan zal opstellen.

Soorten hoofdpijn

Er zijn meerde soorten hoofdpijn. De meest bekende vormen van hoofdpijn zijn spierspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en migraine.

  • Spierspanningshoofdpijn ontstaat niet alleen door stress, maar ook door spanning in uw nek of schouders als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde houding.
  • Cervicogene hoofdpijn is het gevolg van een blokkering in de bovenste nekwervels. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in hoofdpijn en zullen jou begeleiden in het verminderen van de klachten.

Behandeling hoofdpijn

Tijdens de intake zal uw therapeut verschillende vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen van uw klachten. Hierna zal uw therapeut een passend behandelplan opstellen om uw klachten weg te nemen / reduceren.

Onze therapeut zal afhankelijk van uw klacht verschillende handelingen uitvoeren en eventueel ook huiswerkoefeningen meegeven.

Scroll naar top