Hamstring blessure

De hamstring wordt gevormd door drie spieren aan de achterkant van uw bovenbeen. Deze spieren zorgen voor het buigen van uw knie en het strekken van uw heup.

Een beschadiging aan de hamstring ontstaat vaak bij het sporten. Het trekken van een sprintje, het plots afremmen tijdens het rennen of explosieve bewegingen kunnen deze klachten veroorzaken.

Symptomen

Bij een blessure aan de hamstring kan er acuut een felle stekende pijn optreden aan de achterzijde van het bovenbeen. Het buigen van de knie kan pijnlijk of moeizaam zijn. Blauw kleuring aan de achterzijde van het bovenbeen is mogelijk. Het op rek brengen van uw hamstring kan herkenbare klachten opleveren.

Oorzaak

Een hamstringblessure kan veel oorzaken hebben. Een beschadiging aan de hamstring ontstaat vaak bij het sporten. Het trekken van een sprintje, het plots afremmen tijdens het rennen of explosieve bewegingen.

Ook onvoldoende lenigheid, vermoeidheid, overbelasting, verkorte hamstrings of te weinig bewegingsvrijheid van de heup kunnen hamstring klachten veroorzaken.

De pijn kan dus in één keer ontstaan maar kunnen ook langzaamaan steeds erger worden. Indien er met deze klacht niet goed wordt omgegaan kan dat leiden tot langdurige klachten.

Behandelen

Een hamstring blessure moet voorzichtig behandeld worden omdat de kans op herhaling groot is. Onze fysiotherapeut zal een intake afnemen om een duidelijk beeld van uw klachten te creëren. Na de intake zal een persoonlijk behandelplan opgesteld worden om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk op het oude niveau bent.

Ook zal er bijv. naar de looptechniek gekeken worden om terugkerende klachten in de toekomst te voorkomen.

Het herstel van de hamstring kan enkele weken tot enkele maanden in beslag nemen, dit is afhankelijk van de ernst van de klacht.

Scroll naar top