Achillespeesblessure

De achillespees is een soort kabel die de kuit met het hielbeen verbindt.  Uw achillespees vangt krachten op bij belasting. U kunt door overbelasting of een traumatische ervaring klachten aan de achillespees ervaren.

Symptomen

De eerste tekenen van een achillespeesblessure kunnen pijn of stijfheid boven uw hielbeen zijn. De pijn verdwijnt in eerste instantie vaak na rust. Ook kan de achillespees verdikt en rood zijn.  Na langere tijd kan er constante pijn optreden bij zowel belasting als rust.

Oorzaak

Een achillespeesblessure wordt vak veroorzaakt door overbelasting of een trauma. Ook het dragen van versleten schoenen kan bijdragen aan een achillespeesblessure.

Achillespeesblessures komen vaak voor bij hardlopers en sporten die veel explosieve bewegingen maken.

Wanneer u lang doorloopt met een achillespeesblessure kan er blijvende schade optreden.

Behandelen

Onze fysiotherapeut zal eerst een intake afnemen om een goed beeld te krijgen van uw klacht. Daarna wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Onze fysiotherapeut helpt u bij het vergroten van de belastbaarheid van uw achillespees. Het is verstandig om op tijd aan de bel te trekken om verdere schade te voorkomen.

Afhankelijk van de klacht krijgt u advies over het verhogen of verlagen van de belasting op uw achillespees. Daarnaast worden eventueel oefeningen meegegeven om de belasting weer zo snel mogelijk op het oude niveau te krijgen.

Scroll naar top